Päevakäpp: peremehe surma järel üksi jäänud sülekass Aliisa unistab uuest perest

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost / MTÜ Kasside Turvakodu / Facebook

Aliisa saabus Kasside Turvakodusse sügiseste marutuulte ajal, kui vabatahtlikud  teate ühest suvilate piirkonnas ekslevast kiisust. Õigepea räägiti meile Aliisa lugu...

Eelmise aasta võttis Aliisa vastu päris oma kodus — ühes oma armastava peremehega, kelle süles ennast mõnusalt tunti ning kellega üheskoos televiisorist vana-aastaõhtu programmi vaadati. Kell lõi südaööd ning lootusrikkalt vaatasid Aliisa ja peremees teineteisele silma. «Kui ilus aasta meil tuleb, täis rõõmu, soojust ja teineteise hoidmist,» mõtlesid südamesõbrad. Mõne kuu pärast aga kõik muutus. Aliisa peremees suri ning kassike jäi maja juurde ekslema. Kaheksa pikka kuud hulkus Aliisa maja ümber, lootuses taas koju saada, teadmata, et peremees ei tule enam kunagi tagasi.

Seekordse uusaastaöö veetis Aliisa juba turvakodus, silmis lootus ja ootus uuele päriskodule. Endise kodukassina on Aliisal turvakodus raske, sest temasugune suur süle- ja paikass tahaks ju kõik vabad hetked hoopis inimese kaisus veeta. Süles võib Aliisa olla lausa tunde ning pehmed kõhupaid on just need, millest kassitirts igapäevaselt unistab. Kas aasta 2018 toob Aliisale uue võimaluse?

Kui Sinu kodust on puudu üks rahulik ja paimaias kassitirts, siis kirjuta Aliisale aadressile info@kassideturvakodu.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles