Video: Lõuna-Aafrika Vabariigis sündis kahe näoga kass

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Bettie Bee / Facebook

12. detsembril sündis ühes Lõuna-Aafrika Vabariigi peres pesakond kassipoegi. Kaks kiisukest olid nagu kassipojad ikka, ent kolmandal oli kaks nägu — kaks nina, kaks suud ning kolm silma.

Peagi pärast sündi viidi kassipoeg, kes sai endale nimeks Bettie Bee, erivajadustega kasside hooldamisele spetsialiseerunud abistaja hoole alla. Esialgu läksid asjad lootustandvalt: vaatamata oma defektile jõi kiisuke hoolega piima ning tema anonüümseks jääda soovinud abistaja avastas, et kassi mõlemad suud funktsioneerisid normaalselt. Kassile loodi Facebooki-leht ning vaid kahe nädalaga kogus see 40 000 fänni. 

Bettie Beed ning talle sarnaseid kasse kutsutakse vanarooma mütoloogias esinenud kahe näoga jumala nime järgi Januse kassideks. Kõige kauem elanud Januse kassi rekordit hoidis Frank and Louie, kes suri 15-aastaselt, ent üldjuhul on selliste loomade eluiga väga lühike. Nii läks ka Bettie Beega — täna varahommikul suri kassipoeg kopsupõletikku. 

«Bettie Bee on nüüd ingel,» kirjutas kassipoja hooldaja Facebookis. «Vaid kaks päeva tagasi oli temaga kõik korras, ent siis tekkis tal kopsupõletik ning kuigi me alustasime koheselt raviga, ei õnnestunud meil tema elu päästa.» Päästja lisas, et kassiga veedetud 16 päeva olid imelised ning ta vääris võimalust elule, ent kahjuks nii ei läinud. Ta tänas ka kõiki Bettiele kaasaelajaid nende toetuse eest ning lisas, et sulgeb kassikese fännilehe mõne päeva pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles