Video: Tallinnast ära kolinud jääkaru Nora uudistas esmakordselt uue kodu välisaedikut

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Daniel Zupanc / Zoo Vienna Schönbrunn / Facebook

Vaid mõni päev tagasi jagas Lemmik lugejatega uudiseid jääkaru Nora toimetamistest Schönbrunni loomaaia siseruumides. Nüüd jõudis kätte aeg teha esmakordselt tutvust välisaedikuga.

Nora astus esimesed sammud õueaedikus 27. detsembri hommikul ning talitajate sõnul oli karu uudishimulik ja rahulik. Nora käis läbi kõik nurgad, nuusutas uue elukoha urkad üle ning nautis värskendavat suplust kosega basseinis. Kuna Tallinnas Nora vanas puuris olev bassein ei ole sügav, ei julgenud karu esialgu sügavamasse vette minna, vaid uuris kõigepealt kaldaveest maad ja ilma ning tegi seejärel tiiru basseini keskel.

Loomaaia zooloogi Eveline Dungli sõnul on samuti Schönbrunnis elavad jääkarud Lynn ja Ranzo ammu märganud, et neile on saabunud kaaslane ning tunnevad Nora vastu suurt huvi. Silmast silma kohtumiseni läheb veel veidi aega — Nora käib iga päev tunniks ajaks väliaedikus ning kui ta siseruumidesse tagasi suunatakse, lastakse ülejäänud karud välja, et nad Nora lõhnaga harjuksid. Peagi loodetakse korraldada karude esmakohtumine siseruumides läbi puurivõre ning kui kõik sujub ilusti, hakkavad kolm jääkaru koos elama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles