Austraalia terjer – loomult rõõmsameelne, väike ja kartmatu austraallane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalia terjer on terjerite klannis kõigist teistest veidi vaiksem. Oma julgusega teeb ta selle aga kuhjaga tasa. Ta on üks sitke väike sell, kes paneb tähele kõiki pisemaidki loomakesi.

Ja kui ta näeb midagi, mis ta meeli köidab, on ta sellel kannul nagu tuul. Temaga on alati lõbus ja talle meeldivad seiklused. Kui ta ei saa piisavalt joosta või õues mängida võib ta pikalt toas olles kurvaks muutuda. Talle on lihtne meeldida ja tal on terane meel. Need omadused teevad temast küllaltki kuuleka koera.

Ta jumaldab kaevamist. Aga kui ta saab küllalt väljas ringi lipata, ei tunne ta seda kriipivat vajadust midagi üles tuustida. Talle piisab igapäevaselt asisest jalutuskäigust, ent üks mõnus jooksutiir või korralik mäng on veelgi paremad! Kammida tuleks teda üks-kaks korda nädalas, iga kuue kuu tagant tuleb lasta ka surnud karvad välja kitkuda.

Selle Tasmaaniast pärit väikese terjeri peamiseks ülesandeks oli taludes hävitada kahjureid ja madusid.

Austraalia terjer – loomult rõõmsameelne, väike ja kartmatu austraallane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles