Borderkolli – ideaalne koer inimesele, kellel on ruumi, aega ja energiat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Borderkollil on uskumatult palju vaimset ja füüsilist jaksu. Tema teotahet on näha igas tegevuses, mida ta ette võtab.

Borderkolli on üks intelligentseim koeratõug, ta on kuulekas ja talle meeldivad väljakutsed.

Nagu arvata, võib ta teinekord toas olles parajat peavalu tekitada, sest üliaktiivne border ei suuda mingil juhul oma päevi diivanil lesides mööda lasta. Kui talle ei anta piisavalt ülesandeid, mida täita, hakkab tal kohutavalt igav. Ta tõesti vajab igapäevast tõhusat trenni. Ta on küll väga lojaalne ja kuulekas, ent kui ta ei saa küllalt liikuda, pole ta päris tema ise.

Borderkollile meeldivad väljakutsed ja ta võtab ülesandeid väga tõsiselt ja sooritab neid tohutu pühendumusega. Ta jälgib käsklusi keskendunud pilgul, mis omakorda võib olla humoorikas vaatepilt. Teda võiks harjata kaks korda nädalas, hoolimata sellest, kas ta on pika- või lühikarvaline.

Esimesed borderkollid sündisid 19. sajandi lõpus Inglismaal. Usutakse, et borderkollide esiisaks on koerake nimega Old Hemp  ehk Vana Kanep). Vana Kanep suutis jätta kustumatu mulje seetõttu, et juhtis lambaid märkimiväärselt vähem klähvides ning olles seejuures ka lammaste vastu peenetundelisem.

Borderkolli – ideaalne koer inimesele, kellel on ruumi, aega ja energiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles