Pilpaküla täbarates tingimustes elanud kitsekari leidis uue kodu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Juba paar aastat on Harjumaa veterinaaramet ja loomakaitsjad üritanud päästa Tallinna lennujaama kõrval hooletusse jäänud kitsekarja. Vahetult enne jõule otsustati loomad lõpuks evakueerida ja viia Läänemaale Eesti esimesse farmiloomade varjupaika. See aktsioon ei möödunud ilma probleemideta ning õhus oli ka tulirelvaoht.

Tallinna Lennujaama varjus asuv Pilpaküla on elanikest tühjaks tehtud, ent seda ühe erandiga — veel 22. detsembri õhtul elas seal suur, ebaseaduslikult peetav kitsekari. Loomad olid vaktsineerimata, haiged ja koertest puretud.

Veterinaarameti poolt Eestimaa Loomakaitse Liidu hoole alla mõistetud kitsedele tuldigi enne jõule järele, ent loomade peremees oma karja kergelt käest anda ei soovinud. Loomi ootas aga varjupaik Läänemaal ja neid hakati ükshaaval autosse transportima, millele peremees Boriss lausa väevõimuga vastu panema hakkas, püüdes enda sõnul oma lemmikkitse tapamajja viimisest päästa. Rüselema kippunud ja relvaga ähvardava Borissi kontrollimiseks kutsuti kohale politsei ning Pilpakülla jõudis ka veterinaarameti esindaja. Lõpuks mees siiski taltus ning hakkas olukorra tõsidusest aru saama.

Eestimaa Loomakaitse Liidu juhatuse liikme Heiki Valneri sõnul lähevad kitsed praegu Läänemaale Ranna rantšosse, ent liidul on plaan rajada Eesti esimene farmiloomade varjupaik, kus õnnetu kitsekari lõpuks püsiva varjupaiga leiab. Kokku toodi Pilpakülast ära 25 kitse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles