Basset hound – lihtne kaaslane rahulikkust armastavale inimesele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Basset hound on tõenäoliselt üks kõige muretum koer maailmas. Ta saab laitmatult läbi nii teiste koduloomade kui ka lastega. Temaga mängides tuleb aga olla ettevaatlik, sest see pikk kere ei pruugi järskudele manöövritele vastu pidada.

Siseruumides on ta tahulik ja tasakaalukas, ent vajab siiski regulaarset trenni. Talle piisab jalutuskäigust koduümbruses, aga omas tempos ja endale meelepärastel radadel. Ta võib olla küllaltki põikpäine kaaslane, kes lisaks ka liigub vahel teokiirusel. Mõnikord võib tõesti tunduda, et ta teeb seda meelega. Aga tegelikult ta lihtsalt ongi selline.

Talle piisab ühest mõnusast jalutuskäigust päevas. Teinekord, kui kummalgi teist pole tuju jalutama minna, ajab asja ära ka väike hullamine tagahoovis. Ta vajab igapäevaselt vaid kerget harjamist.

Ebameeldiva lõhna eemaldamiseks võiks igapäevaselt ära puhastada ka suuümbruse ning voltide vahed. Jahikoerana pidi ta üles võtma naturaalseid lõhnajälgi ning mida lühemad olid jalad, seda kiiremini ja täpsemini ta jäljerada järgida suutis.

Basset hound – lihtne kaaslane rahulikkust armastavale inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles