Müsteerium: Venemaalt leiti ebatavaline karu meenutav väikeloom

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Julia Iwanchikova / Facebook

Hiljuti leiti Venemaal Tšeljabinskis tänavatelt luusimas loom, kes on segadusse ajanud kogu maailma. Väikest kasvu, esmapilgul koera meenutaval loomal on ilmeksimatult karu nägu.

Kohalikud olid hämmingus pärast seda, kui loom varjupaika toodi ning piirkonna loomaaktivistide sõnul polnud nad kunagi varem midagi sarnast näinud. Loomaarstid tegid kindlaks, et neljal käpal käiv loom on isane ning umbes nelja-aastane. Samuti tuli välja, et vaatamata oma ebatavalisele välimusele on siiski tegu koeraga.

«Koer jäeti agressiivse iseloomu tõttu tänavale ning tal on tugev stress,» sõnas loomapäästja Polina Kefer. Ta on julma tõuaretuse tulemus — tõenäoliselt on tegu tšau-tšau ja mõne tänavakrantsi ristandiga ning praeguseks pole talle veel omanikku leitud. Varjupaik pole aga lootust kaotanud ning seetõttu lasid nad fotod koerast internetti ringlema. «Koera keel on sinist värvi ning ta on «halvasti tehtud» tšau-tšau,» nentis Kefer. «Kui kutsikad kasvavad sellisteks koerteks, visatakse nad tänavale surema, sest neid ei taheta.»

Looma prooviti korra juba pereeluga harjutada, ent ta peitus inimeste tulekul kuuti, vihkas rihma ega ilmutanud suhtlemise vastu mingit huvi. «Me oleme tema peal proovinud kõike,» sõnas üks vabatahtlik. «Kuid tal on raske minevik ja tõenäoliselt läheb nädalaid, kui mitte kuid, enne, kui ta inimesi usaldama õpib.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles