Foto: Austraalia politseinike teele sattus hiiglaslik püüton

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Twitter / QldPolice

Kui Austraalia elanikud nägid Queenslandi politsei postitatud fotot hiigelsuurest rombpüütonist, ei pidanud nad seda millekski tähelepanuväärseks. Inimesed, kes sellise faunaga aga harjunud ei ole, võivad madu nähes üpriski šokeeritud olla.

Eelmisel esmaspäeval avaldas Queenslandi politsei Twitteri-konto foto politseinikust, kelle ligidalt oli mööda roomamas ehmatavalt pikk rombpüüton. Ohvitser ning tema vahetusekaaslane sattusid mao peale mööda metsateed sõites ning pidid oma aut seisma jätma, et roomaja rahulikult mööduda saaks. Vaprad mehed otsustasid püütonist ka pildi teha.

«Üks meie töö atraktiivseid külgi on see, et meil ei hakka kunagi igav,» kirjeldas üks Queenslandi politsei töötaja hiljem. «Sa ei tea iialgi, millega sa vahetuse jooksul kokku võid sattuda.»

Püüton tähelepanust ei huvitunud ning kadus kiirelt võssa, politseinike arvates võis mao pikkuseks olla umbes viis meetrit. Maofotost on saanud üks Queenslandi politsei populaarsemaid meediapostitusi — Facebookis on sellel üle 11 000 kommentaari ning 33 000 reaktsiooni. Rombpüütonid on ühed suurimad maod maailmas ning Austraalias hoiavad nad kindlat esikohta. Väidetakse, et need maod võivad kasvada kuni kaheksameetristeks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles