Politsei võttis Tallinnas väidetavalt loomapiinajalt ära mopsi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Gelpi José Manuel / PantherMedia / Scanpix

Sel teisipäeval pidid politseinikud jõuga tungima ühte Liivalaia tänaval asuvasse korterisse, mille vaimselt ebastabiilne elanik seal naabrite sõnul oma koera piinas. Mees on ka varem avalikkuse huviorbiiti jõudnud ning seda mitte headel põhjustel. 

«Mulle helistati mõned päevad tagasi ja anti teada, et ühes Tallinna kesklinna korteris on kuuldud pidevalt südantlõhestavat koera nuttu,» kirjutas Eestimaa Loomakaitse Liidu juhatuse liige ja loomaaktivist Heiki Valner oma blogis.

Valneri sõnul võttis temaga ühendust inimene, kes teavitas korteris elavast ja pidevalt uluvast emasest mopsist. Naabrid kahtlustavad, et mees väärkohtleb looma ning ei ole näha, et koer väljas jalutamas käiks. Sama mees sattus tähelepanu keskpunkti ka eelmisel aastal, kui ta maskeeritult Tallinna kesklinnas haamrit hoides jalutas ning kinnipidamise käigus üht abipolitseinikku vigastas.

Esialgu mindi kohale ilma politseita, sest Valner lootis kergemini kokkuleppele saada. See aga ei õnnestunud. «Vennike väitis läbi ukse, et ta on sinna suletud ega saa avada. Samuti keeldus ta koera näitamast,» kirjutas Valner. «Naabrid teda kardavad ja lausa müüvad omi kortereid väidetavalt maha, et «hullust» kaugemale pääseda. Ka lihane ema, kes on antud härra eestkostja, ei julge poja lähedale sel ajal minna, kui tal «hood» peal on.»

Loomakaitse Liidu vabatahtlikud teavitasid seejärel asjast politseid. Kohale jõudnud üksus sulges osaliselt tänava, piiras maja ümber ning kaasatud olid kiirreageerijad. Patrull tõi kohale ka mehe ema, aga ei aidanud seegi — uks jäi suletuks. Ei jäänud üle muud, kui korteri uks maha võtta ning ohtlik tegelane viidi jõuga vastavasse asutusse. 

Valneri sõnul jääb mops nüüd mehe emale ning varem korteris elanud emane bokser on väidetavalt mehe õe juures. Loomakaitse Liidu seisukoht on kindel — see mops ei tohi samamoodi nagu Hallikene ja teisedki ebastabiilse inimese juurde tagasi minna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles