Fotod ja video: haruldased tiigrikutsikad magavad armsalt üksteise kaisus

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Connecticut's Beardsley Zoo / Facebook

Beardsley loomaaias Connecticutis sündis hiljuti pesakond haruldasi amuuri tiigreid. Kuigi kaks pisikest tiigrit surid peagi pärast sündi ning ema ei huvitunud elama jäänud paari eest hoolitsemisest, kasvavad triibikud nüüd jõudsalt.

Tiigrikutsikad ei ole veel kuu aegagi elanud — ilmavalgust nägid nad 25. novembril. Ellu jäänud tiigriplikade ema Changbai ei näidanud nende eest hoolitsemise vastu huvi välja ning seetõttu võtsid loomaaiatöötajad nad enda hoole alla. 

Nüüd naudivad kutsikad regulaarselt piimasegu joomist lutipudelis ning põõnavad mõnusalt soojas 32-kraadises ruumis. «Me toidame tiigribeebisid viis korda päevas,» sõnas loomaaia direktor Gregg Dancho. «Nad saavad vitamiinidega rikastatud piimasegu, sest olid sündides pesakonna suuruse tõttu alakaalus.» Kuigi kutsikad peavad veel paar nädalat kosuma, et nad ohutsoonist väljas oleks, on talitajad nende tulevikuväljavaadete suhtes optimistlikud.

«Nende kutsikate sünd annab niigi väikesele amuuri tiigrite populatsioonile veidi lootust juurde ning loodetavasti aitab see kaasa nende majesteetlike loomade püsima jäämisele,» nentis Dancho. Kogu maailmas arvatakse amuuri tiigreid olevat vaid tuhatkond ning alamliik on kõikjal looduskaitse all. Loomaaedades elab amuuri tiigreid rohkem kui looduses, Tallinna loomaaias on nad esindatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles