Kohutav vaatepilt: lumehangest leiti kriitilise piirini näljutatud koer

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud pühapäeval leiti Inglismaal lumehangest koer, kes sai endale nimeks Elsa. Inimesi üle maailma on šokeerinud koera seisukord — nälginud loomast on järel vaid luu ja nahk.

Bordoo dogi Elsa ellujäämine oleks tõeline ime, sest kriitilises seisus koer ei ole võimeline omal jalal püsti seisma ning sööma. Koeral ei olnud ei kiipi ega kaelarihma ning seetõttu pole tema omaniku kindlaks tegemine võimalik. Birminghami vabatahtliku loomakaitsja Lin Reeves'i sõnul oli ta Elsat nähes šokeeritud. «Ma olen 30 aastat loomapäästja olnud, ent mitte kunagi ei ole mu teele sattunud Elsa-sarnases olukorras olevat koera,» ütles Reeves. «Mul ei ole aimugi, kuidas ta elus on.»

Elsa õnnetu olukord on saanud tähelepanu üle kogu maailma ning kohe, kui koera pilt sotsiaalmeedias ringlema asus, hakkasid inimesed varjupaika helistama ja kirjutama. «Ma ei tea, kas põhjuseks on tema kurb pilk või piinatud välimus, ent abipakkumisi on tulnud üle maailma,» rääkis Reeves. «Kõnesid on tulnud isegi Lõuna-Aafrika Vabariigist.» Juba esimese 24 tunniga koguti Elsa aitamiseks üle 4500 euro ning koerale tuli hulgaliselt kodupakkumisi. Elsa kannatas maksakahjustuse all ning kaalus vaid veidi üle 17 kilogrammi — terve Bordoo dogi kaal on tavaliselt 45 kilo ringis. Kohe peale kliinikusse jõudmist tehti Elsale ultraheli ning teda toideti veenide kaudu. Koera ootavad veel ees testid, mis teevad kindlaks võimalike kasvajate ning muude haiguste olemasolu. 

Elsa ise on aga vapper võitleja — sel esmaspäeval suutis ta juba iseseisvalt veidi toitu süüa ning seisis esimest korda arstide hoole alla jõudmisest saati mõned hetked ilma kõrvalise abita püsti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles