Südantsoojendav galerii: traagiliselt jalad kaotanud koer sai endale ainulaadsed proteesid

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui üks Bangkoki mees avastas kõrvalmajas elava koera oma kingi närimast, ajas ta looma minema ning läks siis naabri juurde õigust taga nõudma. Siirast vabandusest talle aga ei piisanud — mees võttis mõõga ja raius looma mõlemad esijalad maha.

Üheksakuuse Cola omanik kiirustas oma sõbraga loomakliinikusse ning kartis, et koer elama ei jää. Loomaarstid tegid mis suutsid, ent neil ei olnud Cola täielikuks raviks vajalikke vahendeid. Kui loomakaitsjad Colast kuulsid, teavitasid nad loomapäästeorganisatsiooni Soi Dog Foundation, kes Cola oma hoole alla võtsid ja ta teise kliinikusse üle viisid. 

Kuigi Cola jäi ellu, ei suudetud tema jalgu päästa ja tema omanik kartis, et kui koer koju naaseb, võtab ta naaber taas midagi ette. Nii jäigi Cola Soi Dogi hoole alla ning algas tema pikk paranemisteekond. Esialgu liikus koer ringi ratastooli meenutava seadeldise abil, ent peagi õppis ta kängurusarnaselt tagajalgadel hüplema. Sellegipoolest oli tal mobiilsusega probleeme ning talle otsustati teha spetsiaalsed proteesid.

Colast on nüüd saanud esimene koer maailmas, kes kannab kõrgtehnoloogilisi süsinikkiust jalaproteese — sarnaseid kasutavad ka paraolümpial võistlevad jooksjad. Koer saab taas vabalt liikuda ning teiste neljajalgsetega mängida. Samuti leidis ta endale uue pere ja ka tema perenaine kannab jalaproteese. Cola käib nüüd rõõmsalt kõikjal ning tema omanikud ei pane absoluutselt pahaks, kui koeral aeg-ajalt närimistuju tuleb. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles