Koera suure vaevatasu eest otsiv Eesti ärimees: loom kadus kaamerapilgu alt jäljetult

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Facebook / Ester Karuse

Juba kolm nädalat oma kadunud saksa lambakoera Rollit taga otsiv transiidiärimees Allain Karuse nendib, et lootus neljajalgne sõber taas üles leida ei ole kadunud. Koera kohta tuleb jätkuvalt vihjeid, ent seni ei ole ükski neist tulemusi andnud.

Karuse sõnul on 18. novembri varahommikul kaduma läinud Rolli tagasihoidlik koer, kes pole kunagi omapäi maailma avastama läinud. Seda enam on tema kadumine ootamatu, sest isegi ilma rihmata jalutades püsib loom sõnakuulelikult peremehe kõrval. Karuse kodu asub metsa ääres ning aeg-ajalt võib aia taga näha uudishimulikke metsloomi; sealtsamast läheb ka terviserada, mida kohalikud aktiivselt kasutavad.

Kampaania Rolli leidmiseks on laiaulatuslik — Karuse sõidab vabal ajal koera otsides ühest kohast teise, riputab üles plakateid ning levitab abipalvet ka sotsiaalmeedias. «Inimesed helistavad keset ööd ja kutsuvad kohale, ent mida pole on koer,» sõnab Karuse. «Sõiduks kuluva aja jooksul jõuab ta juba kaduda.» Inimesed koera ise kinni võtma ei lähe: heal juhul jõuavad nad loomast pilti teha, kuid tavaliselt ei tule seegi ähmiga pähe. Võimalikele pealtnägijatele panebki Karuse südamele, et pildi tegemine on esmatähtis, sest mitmel korral on kohale jõudes välja tulnud et tegu on võõra loomaga. 

Rolli käigud enne kadumist jäid turvakaamera lindile: koer luusis nagu tavaliselt aias ringi, kergendas end põõsa najal, heitis hetkeks kuudi ette pikutama ning jalutas siis nagu muuseas kasvuhoone taha, kust ta enam välja ei ilmunud. Kaamera vaateväli ümber nurga ei ulatu ja seetõttu pole ka teada, kuidas Rolli täpselt välja sai. Karuse ise kahtlustab, et koer pressis end värava vahelt läbi ja nendib, et oleks pidanud looma kinni pannes ka ise hoolikam olema. Koeravaraste ilmumisse ta aga ei usu — videolt ei ole näha, et Rolli millelegi reageeriks ning jääb mulje, et loom otsustas lihtsalt jalutuskäigule minna. «Kui midagi juhtunud pole, peab koer ju kuskilt süüa sama,» teoretiseerib Karuse. «Ehk on ta kuhugi ketti pandud ning keegi lihtsalt toidab teda.»

Koera leidmise eest välja pandud tuhandeeurone vaevatasu on mehe arvates piisavaks motivatsiooniks. «Sellise summa puhul võib loota, et keegi ei jäta koera lihtsalt endale ning inimesed on ehk tähelepanelikumad,» loodab karuse. «Loomulikult on ka neid, kellele on rahast suuremaks motivaatoriks lihtsalt soov koer koju aidata.» Viimaste näol on tegu teiste loomaomanikega, kes on olnud sarnastes olukordades ja teavad, kui piinarikas neljajalgse sõbra kadumine olla võib. «Ärge jätke hulkuvat koera tee äärde,» toonitab Karuse. «Niisama helistamisest ja seejärel lahkumisest pole kasu, sest päästjate kohale jõudes on loom juba kadunud. Kui vähegi võimalik, võtke koer autosse ja viige varjupaika — siis on ta vähemalt kindlas kohas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles