Armas kurioosum: liigne uudishimu päädis kassile raamatukogukeeluga

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Instagram / cool_cat_max_and_gracie

Kolmeaastasest kassist sai internetisensatsioon pärast seda, kui ta sai sisenemiskeelu kodulinna ülikooli raamatukokku. Otsus võeti vastu pärast seda, kui kass juba mitmendat korda järjest sisse oli tunginud.

Endine tänavakass Max jõudis Connie Liptoni ja tema abikaasa juurde varjupaigast. Perekond elab Minnesota osariigis St. Paulis asuva Macalesteri kolledži läheduses ning kui teine majapidamises elav kass Grace püsib hea meelega toas, siis Maxil on kihk käia raamatukogus. 

Max oli ülikoolilinnakus juba varem populaarne tegelane, ent seejärel hakkas ta sisenema raamatukokku ning see sealsetele töötajatele ei sobinud. Ühel neist on kassiallergia ning samuti muretseti, et kass võib kogemata ööseks raamatukokku luku taha jääda. Seetõttu ilmus raamatukogu uksele silt, mis manitses õpilasi Maxi mitte sisse laskma.

«Palun ära lase kassi sisse. Tema nimi on Max. Max on sõbralik. Tema omanik ei taha, et Max raamatukogus käiks. Meie ei taha, et Max raamatukogus käiks. Max tahab raamatukogus käia. Palun ära lase Maxi raamatukokku,» seisab humoorikal sildil. Silt läks internetis viraalseks ning Maxi lugu plaanitakse nüüd teha lasteraamatuks.

Max ise on praegu tubane, sest läheduses toimuvad ehitustööd võivad uudishimuliku kassi ohtu seada. Max jalutab väljas rihma otsas, ent muidu vabadusega harjunud loom ei ole selle üle absoluutselt õnnelik. Connie Lipton mõlgutab mõtteid treenida Max teraapiakassiks, et ta jätkuvalt paljude inimestega sotsialiseeruda saaks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles