Video: Floridas püüti kinni hiiglaslik rekordpüüton

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Möödunud reedel said maopüüdjad Floridas kätte kuuekümnekilose koletispüütoni. Mao näol on tegu suurima Lõuna-Florida veeameti poolt läbi viidava püütonipüügi aktsiooni raames kätte saadud loomaga.

Veeameti eesmärk on vähendada osariigi lõunapoolsetel märgaladel elavate püütonite arvukust. Maod on saanud probleemiallikaks, sest nad jahivad kohalikke imetajaid. 

«Suure püütonite arvukusega aladel on karvaste loomade hulk vähenenud 99 protsendi võrra,» sõnas programmi juht Mike Kirkland. Selle aasta märtsis palkas Florida Veeamet 25 kogenud maopüüdjat, et probleem kontrolli alla saada. Kirklandi sõnul on sellest ajast alates kätte saadud 743 püütonit ning kui kõik püütud maod üheks ketiks kokku panna, oleks selle pikkus üle pooleteise kilomeetri ja kaal pea 5 tonni. Maopüüdjad teenivad kaheksatunniste tööpäevade eest miinimumpalka, ent iga püütoni eest saavad nad boonust. Kätte saadud püütonid eutaniseeritakse ning seejärel mõõdetakse. 

«Kütid jätavad maod endale ning teenivad nende naha müügiga lisaraha,» rääkis Kirkland. «Nende liha ei kõlba söögiks, sest on kõrge elavhõbedasisaldusega.» Mees kinnitas ka, et loomakaitsjatega neil probleeme ei ole, sest kütid jälgivad inimliku eutanaasia nõudeid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles