Galerii: Prantsusmaal teeb ajalugu imearmas hiidpandapoeg

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Augusti alguses tuli Prantsusmaal Beauvali loomaaias ilmale esimene riigi ajaloos sündinud hiidpanda, kes sai endale nimeks Yuan Meng. Pisike pandapoeg võidab oma armsa välimuse ja olekuga kõigi südameid.

Panda ristiemaks saanud Prantsusmaa esileedi Brigitte Macron ütles oma kõnes, et prantslased on uhked võimaluse üle pandasid kasvatada. «Yuan Meng sümboliseerib Hiina ja Prantsusmaa head sõprust,» sõnas Macron.

Pandade paaritamine nii vabas looduses kui ka järelvalve all on keeruline, sest emaspandade jooksuaeg kestab vaid 48 tundi ning toimub korra aastas. Sellegipoolest on karude populatsioon kaitsestaatuse ning range kontrolli abil taas tõusma hakanud. Hiina on oma rahvuslikke aardeid seni jaganud vaid umbes tosina riigiga ning laenuks olevad pandad sümboliseerivad sõprust ja häid suhteid. Karupoeg Yuan Meng kuulub ametlikult Hiina valitsusele ning paari aasta pärast viiakse ta kodumaale. Tema vanemad Huan Huan ja Yuan Zi jäävad Prantsusmaale aga 2022. aastani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles