Salakaval käbikuningas käis avaliku jõulukuuse kallal vandaalitsemas

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sheila Ivison/Mercury Press/Caters News Agency/Scanpix

Kui ühes New Jersey linnakeses avastati, et keegi oli katki lõiganud keskväljakul seisva kuuse tuled, kahtlustas kohalik politsei lollitavate noorte kurje kavatsusi. Selgus aga, et vandaalitsemisega sai hakkama hoopis üks orav.  

Linnaelanikud avastasid pärast tänupühi, et nende kodukohta üles pandud jõulukuuse tuledekett oli katki lõigatud. Kuri tegu juhtus vaid päevad enne ametlikku tulede põlema panemise tseremooniat ning asja hakkas uurima kohalik politseijaoskond. 

«Keegi üritab varastada meie jõulurõõmu,» sõnas Sea Girti elanik Amy Dafeldecker uudistesaatele Eyewitness News 7. Ei läinud kaua aega, kuni juurdlus võttis dramaatilise pöörde ning tänu kuritöö pealtnägijale tehti kurjam kindlaks. Tegu ei olnud mitte igavleva noortekamba, vaid ekstsentrilise üksi töötava pätiga. Umbes 20 sentimeetri pikkune, 400 grammi ja koheva sabaga — kõige tavalisem orav. Uurijad tegid kindlaks, et juhtmed olid läbi lõigatud pisikeste teravate hammaste abil ning politseijaoskonda jõudsid fotod, mis näitasid jõulukuuse juures istuvat oravat, kes tõenäoliselt süüdlaseks oligi.

Foto: Twitter / Sea Girt Police Department

«Sea Girti politseijaoskond teatab rõõmuga, et katkiste jõulutulede müsteerium on lahendatud,» postitas jaoskond Twitteris. «Meil on hea meel öelda, et jõulurõõmu häirimises ei ole süüdi mitte ükski linnaelanik. Orav sai kriminaalsüüdistuse ning lasti kautsjoni vastu vabaks.» 

Kuigi süüdlane pääses kuriteost lõpuks puhtalt, said jõulutuled ilusti korda ning loodetavasti tehti need nüüd ka oravakindlaks. Jaoskonna kirjutatud postitus on saanud humoorikat vastukaja — üks Twitteri kasutaja nõudis, et vandaal kinni võetaks ning teine mõtiskles, kas seesama orav on ehk ka hiljutiste tammetõruvarguste taga.

Foto: Twitter / Sea Girt Police Department
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles