Kuressaares võeti omanike käest ära julmalt väärkoheldud koer (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Villager Jim/Mercury Press & Med/Caters News/Scanpix

Kuressaare elanikelt väärkohtlemise tõttu äravõetud koer pidi külma ja vihmaga magama püstijalu õues, kuna kuuti loom ei mahtunud, kirjutab ajaleht Saarte Hääl.

«Olen aastate jooksul näinud palju, aga et koer magaks püstijalu nagu hobune, oli mul seni nägemata,» kirjeldas Kuressaares Kevade tänaval ühe maja hoovis avanenud vaatepilti MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu vabatahtlik, hüljatud ja väärkoheldud koerte eest hoolitsev Liina Solotarjeva. Tema sõnul magas suur must segavereline koer püstijalu, kuna tal ei olnud kohta, kus pikali heita — kuut oli tema jaoks liiga väike, õues polnud looma jaoks ei pehmet aset ega kuiva kohta. «Kartsin, et koer kukub pikali,» rääkis Solotarjeva Saarte Häälele.

«Ainus vähegi kuivem ja kõvem koht, kus ta seista sai, oli kitsas kivist teerada,» kirjeldas Liina Solotarjeva. «Koera karv oli ligemärg, kõht tühi ja nahk ülitundlik.»

Esmaspäeva õhtul käis Solotarjeva koos teise vabatahtliku Eva Kipsiga ning Saaremaa  veterinaarkeskuse, linnavalitsuse ja politseiga koera omanike juurest ära viimas. Vaatamata turvakodu vabatahtlike palvetele koera omanikud Maria ja Ivar looma rahustada ega tema äraviimist kergemaks teha ei aidanud. Seetõttu tuli ettearvamatu käitumisega loom uinutada.

Solotarjeva sõnul pääses koer omanike käest tänu linnakodanikele, kes looma külma ja väsimuse tõttu nutmas kuulsid. Ka oli endiste koeraomanike lähikonnas elav inimene talle rääkinud, et loom sai pidevalt peksa, teda löödi isegi kaikaga.

Praegu elab naabrite hinnangul umbes nelja-aastane koer Saaremaa lemmikloomade turvakodu varjupaigas, tänavu sügisel spetsiaalselt koerte jaoks rajatud hoiukohas.

Täismahus teksti saab lugeda 6. detsembri Saarte Häälest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles