Populaarne suhtlusvõrgustik asub loomapiinajatega võitlusse

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: CSABA SEGESVARI / AFP / Scanpix

Üle kolmesaja miljoni kasutajaga fotode jagamisel põhinev suhtlusvõrgustik Instagram on ette võtnud loomade eest seismise — loomade piinamise või müügiga seotud hashtag'ide kasutamine toob nüüdsest endaga kaasa hoiatuse.

Sülle võetud koaala, laisiku või looriga pilt võib ju iseenesest tunduda unikaalne ja armas, ent tõsiasi on vastupidine — salakütid on need ja paljud teised metsloomad looduslikust elupaigast ära võtnud, et turistid nendega väikese raha eest fotosid saaks teha. Instagram on otsustanud sellele kurvale ärile lõpu teha ning nüüd leiavad kasutajad kindlaid hashtag'e otsides, et neile vaatab vastu infokast, mis hoiatab loomade piinamise eest. See töötab näiteks hashtag'i #koalaselfie puhul.

Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Tekst paneb kasutajatele südamele, et metsloomadega piltide tegemine on nii ühiskonnale kui ka loomadele endile kahjulik. Samuti on lisatud, et loomapiinamine ning ohustatud loomade või nende kehaosade müük on Instagramis keelatud. See ei ole rakenduse esimene selline meetod: varasemalt panid nad aluse suitsiiditeemaliste hashtag'ide analüüsile, et võimalikke enesetapumõtetega inimesi ümber mõtlema panna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles