Video: ülemeelik pandapoeg püüdis Prantsusmaa esileedit ehmatada (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vincent Loison/SIPA/Scanpix

Augusti alguses tuli Prantsusmaal Beauvali loomaaias ilmale esimene selles riigis sündinud hiidpanda. Karu ristiemaks sai esileedi Brigitte Macron, kellest loom aga suur lugu ei pidanud, näidates seda välja urisemisega.

Panda nimeks sai Yuan Meng, mida võib tõlkida kui «õnnestunud unistust». Beauvali loomaaias korraldatud nimetseremoonia pidi olema viisakas ja diplomaatiline sündmus, ent pandapoja vigurdamised muutsid õhkkonna vabamaks. Kui Macron looma juurde jõudis, hakkas karupoeg peaga vastu klaasi puksima, mis pani naise võpatama ja ajas pealtvaatajad naerma.

Sündides vaid 142 grammi kaalunud Yuan Meng oli üks kahest pandapojast, ent tema kaksik suri mõni tund pärast ilmale tulekut. Panda ema Huan Huan viljastati kunstlikult ning tema ja tema kaaslane Yuan Zi on loomaaias kümneaastasel laenul. Karupoeg Yuan Meng kuulub ametlikult Hiina valitsusele ning paari aasta pärast viiakse ta kodumaale. Vanemad Huan Huan ja Yuan Zi jäävad Prantsusmaale aga 2022. aastani. Pandade kinkimine ja laenamine, mida tuntakse ka pandadiplomaatia nime all, sümboliseerib Hiina häid suhteid riigiga, kuhu mõmmikud saadetakse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles