Kangelaslik tuletõrjuja päästis läbi jää vajunud koera

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Ainult kassidel pole üheksa elu — ühele õnnetähe all sündinud koerale oleks jäine jõgi saanud peaaegu saatuslikuks, ent talle tõttas appi tuletõrjuja, kes looma taas kaldale tõi.

Kanadas Saskatchewanis asuva Swift Currenti provintsi politseiülem Denis Pilon postitas eelmisel nädalal Facebooki südantsoojendava video päästemissioonist läbi jää vajunud koera aitamiseks. Mees manitses postituses inimesi oma lemmikloomadel silm peal hoidma ja seletas, et hättasattunud koer oli oma peremehe poolt rihma otsast lahti lastud ning seejärel jääle jooksnud.

Koera abistamiseks välja sõitnud meeskond saatis ühe tuletõrjujatest köie otsas jääle ning ka mees ise vajus koera juurde jõudes vette. Köie abil tõmmati mõlemad aga välja ning koer anti tagasi omanikule. Jää kandmisvõimet ei tohi võtta kergelt — kõndimiseks peaks jää paksus olema vähemalt 10 sentimeetrit, lumesaani või ATV-ga sõitmiseks 20 sentimeetrit ning autot kannab 30-sentimeetrine jääkiht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles