Kuuli rindu saanud koer jäi imekombel ellu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühest mahajäetud majast leiti noor koer, kelle rindkerre oli kinni jäänud 11-kaliibrilise käsirelva kuul. Imekombel olid koera kõik elutähtsad organid puutumata jäänud.

11-kuune koer eri värvi silmadega koer, kes sai endale nimeks Lona, oli pärast tulistamist surema jäetud ning tõenäoliselt elas koer mitu kuud kerre kinni jäänud kuuliga. Lona leiti novembri keskpaigas ühe mahajäetud Mississippi hoone veranda alt ning koer ei tundnud inimeste suhtes mingit pelglikkust, vaid lasi end rõõmuga kaasa viia. Koer viidi veterinaari juurde ning kuna tema rinnal oli ebatavaline mügarik, otsustati looma opereerida. 

Tuli välja, et looma rindkeres oli suur käsirelvakuul. «See on ime, et Lona ellu jäi,» sõnas kliiniku esindaja Paige Daugherty. «Kuul oli sisenenud vasaku õla juurest ning möödunud kõigist elutähtsatest organitest ühtegi arterit riivamata.» 

Kohalike võimude teatel ei ole neil mingit moodust koera tulistajat kindlaks teha. Lona ise taastub aga kenasti ning vahejuhtum ei ole temas inimeste suhtes hirmu tekitanud. Daugherty sõnul püütakse koerale võimalikult ruttu uus kodu leida ning tõenäoliselt ei ole see probleem, sest Lona on alati sõbralik ja rõõmsas meeleolus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles