Poola loomaaias sündis imearmas kaelkirjakupoeg

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ZOO Wrocław / Facebook

Reedel 24. novembril sai ühe kuu vanuseks Poola Wrocławi loomaaia võrkkaelkirjak Irma.

Foto: ZOO Wrocław / Facebook

Väike pikk-kael oli sündides veidi alla 1,8 meetri pikkune ning temast sai loomaaia ajaloos kõige pikem seal sündinud kaelkirjak. Lisaks Irmale on sealses kaelkirjakukarjas veel tema vanemad Imara ja Rafiki ning kaks noort emaslooma Nala ja Shani.

Nagu kõik kaelkirjakud, seisis Irma ema teda sünnitades püsti ning kaelkirjakubeebi kukkus kahe meetri kõrguselt maapinnale. Peagi pärast sündi suutis ta juba jalgadel püsida ning emapiima juua. Seistes sünnitamine ning vastsündinu kiire jalgadele tõus on vabas looduses elavatele kaelkirjakutele elulise tähtsusega, sest iga kaitseta hetk annab kiskjatele võimaluse rünnata.

Foto: ZOO Wrocław / Facebook

Kuigi kaelkirjakuid oli kunagi Aafrikas arvukalt, elavad üheksa alamliiki nüüd hõredalt ning paljud neist on kadumas. Ühtse rühmana on kaelkirjakud illegaalse jahi tõttu kantud Punase Raamatu ohustatud liikide hulka. Maailmas elab praegu vaid umbes 80 000 kaelkirjakut ning loomaaiad ja kaitsealad töötavad väsimatult selleks, et nende graatsiliste ja omapäraselt kaunite loomade tulevikku kaitsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles