Pariisis lasti maha oma puurist põgenenud tsirkusetiiger

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Thomas Samson / AFP / Scanpix

Eile õhtul lasti Pariisis looma omaniku poolt maha tsirkusetiiger, kes oli oma puurist linnatänavatele põgenema pääsenud. Loom külvas Pariisi elanike hulgas paanikat, häiris ühistranspordi tööd ning sundis päästeüksusi kohapeale kiirustama. 

Esimesed teated tiigrist saabusid kohaliku aja järgi veidi enne kella nelja pärastlõunal, kui tuletõrjujad said väljakutse 15. linnaossa, kus 200-kilost looma ringi luusimas nähti. Lugu hakkas sotsiaalmeedias levima ning Pariisi võimud võtsid ajutiselt vastu otsuse piirkonna trammiliiklus sulgeda. Kuna läheduses oli üks linna suurematest raudteejaamadest, paluti seal olnud inimestel evakueeruda. 

Tuletõrjujate esindaja Valerian Fueti sõnul oli tiiger päästjate kohale jõudmise ajaks juba surnud ning looma omanik šokis. «Loom lasti maha kõrvaltänaval, teol ei olnud pealtnägijaid,» sõnas Fuet ning lisas, et tiigri omanik viidi küsitlemiseks politseijaoskonda ja looma surnukeha lahatakse.

Loom põgenes Bormann-Moreno tsirkusest, mis hiljuti piirkonda jõudis ning 3. detsembril avada plaaniti. Brigitte Bardot' fond, millele loomakaitsele pühendunud näitlejanna aluse pani, sõnas, et nad on juhtunust šokeeritud ning esitas Prantsusmaa valitsusele üleskutse loomade kasutamine tsirkuses keelata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles