Video: San Diego loomaaias kasvab pisike geparditüdruk

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Pehme karv, armsad käpad ja peenike hääl kõlab nagu ühe nunnu kassipoja kirjeldus ning tõest ei ole see kaugel — tegu on väikese gepardiga, kes eelmisel nädalal San Diego loomaaeda jõudis.

Vaid kuuenädalane geparditüdruk kasvab jõudsalt ning kuigi praegu toidetakse teda veel piimaseguga, on ta juba proovinud ka liha. Nelja venna ja kahe õe kõrval oli ta sündides väikseim ega oleks suutnud nendega toidu nimel võistelda. Seetõttu otsustati teda pudelist toita ning nüüdseks kaalub ta peaaegu kaks kilo. Talitajate sõnul on kutsikal väga armas iseloom ning ta on jutukas. Samuti otsib väike gepard huviga inimkontakti ja nõuab talitajate tähelepanu. Järgmised kolm kuud veedab loom loomaaia safaripargis, misjärel viiakse ta loomaaia põhiterritooriumile gepardiaedikusse.

Gepardid on punase raamatu järgi ohualdis liik ning looduses elab praegu veidi üle 7000 isendi. Kui gepardite jahtimine, kutsikatega illegaalne äritsemine ning loomade elupiirkondade hävitamine jätkub, satuvad nad varsti suure tõenäosusega ohustatud liikide nimekirja. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles