Päevakäpp: imekass Nublu saab tähistada kahte sünnipäeva

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Kasside Turvakodu / Facebook

Ühel kargel sügisesel hilisõhtul, kui puulehed juba külmahirmus maapinnale langesid, jalutas üks kassiingel mööda tänavat. Sel hetkel ta veel ei teadnud, et kohe-kohe saab temast kellegi jaoks maailma kõige olulisem inimene...

Minutite pärast märkas hea inimene aialippide vahel ühte pisikest valget tompu. Esialgu arvas ta, et keegi on salvrätiku maha visanud, kuid lähemal vaatlemisel selgus, et aialt otsis sooja tuge ja kaitset pisikene lumivalge kassilaps. Nublu leiti Tallinnast suure sõidutee äärest aialippide vahelt — ta oli hirmunud ja tugevalt alajahtunud. Veel mõned minutid ihuüksi külmas öös ja seda lugu siin ei oleks pruukinud üldse olla. Nublu keha oli külmast kange, kassike värises, tema silmad olid täis hirmu ning süda väreles rinnus.

Nüüd on Nublu soojas ja turvalises hoiukodus ning kenasti tänaval läbielatust kosunud. Kätte on jõudnud täpselt paras aeg päriskoju minemiseks, sest esiteks on vanust oma elule asumiseks piisavalt ning teiseks on Nublul suur sümpaatia inimeste vastu. Uskuge või mitte, aga Nublu teadvustab endale täielikult, et seal aialippide vahel olid käes otsustavad minutid ning ta on ääretult tänulik, et tema teele saadeti üks ingel, kes ta saatust muutis. Oma tänu näitamiseks ei pea Nublu paljuks inimese jalge vahel nihverdada, pehmeid paitusi noolida ning ta on veendunud, et konservi antakse tänutäheks selle eest, et ta ikka olemas on.

Kui väike lumepall Nublu Sulle silma jäi, siis sellel on põhjus! Kirjuta talle info@kassideturvakodu.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles