Ehmatav video: mees õrritab kalaga suurt harikrokodilli

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Internetis ringleb video Austraalia mehest, kes on eluohtlikult lähedal harikrokodillile ning üritab looma kala abil enda juurde meelitada.

Video on tagajalgadele ajanud roomajaeksperdid, kelle sõnul on mehe käitumine pehmelt öeldes rumal, sest metsloomade käitumist on võimatu ette ennustada. Krokodilli, kellele kohalikud on nimeks pannud Nike, peab mees kuuldavasti oma lemmikloomaks ning mängib temaga samamoodi, kui koerte või kassidega. 

Metsloomavahi Tommy Nicholsi sõnul on metsikule harikrokodillile vabatahtlikult lähenemine ohtlik: «Krokodillid on ääretult etteaimamatud,» sõnas Nichols. «Isegi kui videos olev harikrokodill on varem inimeste juuresolekul rahulik tundunud, võib ta ühel hetkel rünnata.» Ta lisas veel, et kui inimestel on soov krokodillidega lähemal tutvust teha, tuleks selleks minna mõnda loomaparki ning loomadega kontakt professionaalide hooleks jätta.

Krokodill Nike külastab randa tihti ning seal olevad inimesed kohtlevad teda aukartlikkusega. Videos olev mees on aga kinnitanud, et Nike on väga hea käitumisega krokodill, kellel on lisaks ka kaunis naeratus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles