Lendavasse taldrikusse kaelapidi kinni jäänud hüljes päästeti surmasuust

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Twitter / @HorseySeals

Mõned kuud tagasi jäi üks uudishimulik hüljes kaelapidi lõksu keskelt tühja lendavasse taldrikusse. Järjepanu püüdsid loomapäästjad hüljest kätte saada ning teda aidata, ent iga kord pääses loom põgenema ja suuremaks kasvades muutus rõngas tema jaoks eluohtlikuks.

Hüljes oli lendavas taldrikus kinni rohkem kui kuus kuud ning ei suutnud ei süüa ega juua. Kui teda Horsey Beachi rannas Inglismaal taaskord nähti, kutsusid inimesed loomapäästjad kohale ning nõrkenud loom püüti lõpuks kinni. Veterinaaridel õnnestus taldrik kiirelt eemaldada, ent see oli hülge kaela ümber tekitanud sügava ja eluohtliku haava. Hüjes sai lendava taldriku ingliskeelse nimetuse järgi endale nimeks Frisbee ning ta jäi veterinaariakliiniku hoole alla.

Kliiniku juhu Alisoni Charlesi sõnul oli loom nende juurde jõudes näljast nõrkemas, sest plastrõngas tegi söömise tema jaoks võimatuks. «Me ei ole ühelgi loomal näinud niivõrd kohutavat haava ning mitte keegi ei arvanud, et hüljes ellu jääb,» nentis Charles. Imekombel aga on Frisbee kriitilisest seisust välja tulnud ning paraneb nüüd jõudsalt. Kuigi täieliku tervenemisega läheb veel kaua aega, on kliiniku arstid kindlad, et Frisbee taastub täielikult. Tema söögiisu on tagasi tulnud ning iga päevaga on ta aina energilisem. 

«Ta teeb oma söömata aega hoolega tasa,» rääkis Charles. «Ta on suurt kasvu ning kui ta saaks, paneks ta kõik kliiniku toiduvarud nahka.» Kaks kuud pärast päästeoperatsiooni on Frisbee haav jätkuvalt esiletungiv, ent looma organism on antibiootikumid hästi vastu võtnud ning tal on nüüd õuebassein, kus ta vabalt ringi saab ujuda. Charles kinnitas, et kui hüljes piisavalt tervenenud on, viiakse ta tagasi loodusesse. Naine pani inimestele ka südamele, et nad oma asju loodusesse vedelema ei jätaks ning ta loodab ka, et Frisbee juhtum tõstab inimeste teadlikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles