Jaaguarikutsikad uudistasid loomaaias esmakordselt ilma

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Stephanie Adams / AP / Scanpix

Juuli lõpus sündis Texases Houstoni loomaaia jaaguaripaaril Mayal ja Tesorol kaks imearmsat kutsikat, kes said nimeks Emma ja Fitz. Kui esimesed neli elukuud veetsid õde-venda külastajate uudishimulike pilkude eest varjus, siis nüüd avastasid nad koos emaga lõpuks ka suurt jaaguariaedikut.

Jaaguarid ei ole häbelikud ning perekond avastab igal hommikul üheskoos elukoha nurgataguseid. Samas on neile loodud ka koopad, kus loomadel on võimalus privaatselt puhata. Fitz ja Emma on viimase 12 aasta jooksul esimene Houstonis sündinud jaaguaripesakond.

Foto: Stephanie Adams / AP / Scanpix

Jaaguarid on maailma kaslaste hulgas tiigrite ja lõvide järel suuruselt kolmandal kohal ning Ameerika mandril on nad suurimad. Praegu jääb jaaguaride looduslik elukoht Edela-Ameerikast ja Mehhikost lõunasse, kattes suure osa Kesk-Ameerikast ning jõudes välja Põhja-Argentinani. Enamjaolt üksildase eluviisiga jaaguarid eelistavad tihedaid vihmametsi, kuid neid leidub ka metsastunud ja lagedatel territooriumidel. Sarnaselt tiigritega naudivad jaaguarid ujumist ning välimuse poolest on nad kõige sarnasemad leopardidega, kuigi on viimastest suuremad ja jässakama kehaehitusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles