Kui lähedal on liiga lähedal? Uues atraktsioonis ümbritsevad inimesi igast küljest lõvid

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Monarto Zoo / Facebook

Adrenaliinisõltlastel ja loomafännidel avaneb peagi võimalus kogeda midagi erakordset — vahel vaid õhukesed puurivõred, saavad huvilised seista keset lõvikarja.

Austraalias Monarto loomaaias 18. novembril avatav atraktsioon nimega Lion 360 kujutab endast koridori ja puuri, mis laseb külastajatel keset lõvide aedikut jalutada. Tunniajase kogemuse eest peavad täiskasvanud välja käima 60 Austraalia dollarit ehk umbes 40 eurot ning lisaraha eest saab loomi ka sööta. Loomaaed reklaamib seda kui võimalust näha lõvisid «saakloomade vaatepunktist», ent loomakaitsjad ei ole sellega väga rahul. Organisatsioon World Animal Protection ehk WAP leidis, et Lions 360 normaliseerib liiga lähedast suhtlust lõvidega. 

«Tegu on metsloomadega, mitte meelelahutusobjekti või fotorekvisiitidega,» sõnas WAPi kampaaniajuht Ben Pearson avalduses. «Metsloomade koht on looduses, sest vangistuses elamine ei täida kõiki nende vajadusi ning piirab loomulikku käitumist.» Organisatsioon lisas ka, et nad on pettunud, sest projekti rahastas valitsus. Ehitise kogumaksumuseks kujunes 1,4 miljonit Austraalia dollarit ehk veidi üle 900 000 euro.

Lõuna-Austraalia loomaaedade ühenduse juht Peter Clark leidis aga, et Lions 360 keerab traditsioonilise loomaaiakogemuse pea peale — inimesed on puuri suletud ning loomad liiguvad vabalt ringi. «Projekt on Austraalias esimene omataoline ning see arendati loomade heaolu silmas pidades,» ütles Clark. «Lõvidel on kümme hektarit liikumispinda ning see pakub neile vabadust ja valikut. Meie talitajatel on aastatepikkused kogemused ning nad tegutsevad täielikult loomade parima kaitse nimel.»

Loomaaed loodab, et Lions 360 aitab Aafrika lõvide kaitsmise teemat tõstatada ja üleval hoida ning inspireerib inimesi ohustatud loomaliikide säilimisele kaasa aitama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles