Looduse kunstiteos: kauni kassi silmad ja näopooled on eri värvi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Instagram / Gataquimera

Quimera on kauni ja ebatavalise välimusega kass — üks pool tema näost on oranž ja merevaigukarva silmaga, teine aga must ja sinisilmne.

Kuigi Quimera nimi tähendab hispaania keeles kimääri, ei ole teada, kas tema puhul on ka päriselt kimäärloomaga tegu. Kimäärid on indiviidid, kelles on rakke kahest või enamast embrüost ning nad on nime saanud vanakreeka mütoloogias esinevast olendist, kellel on lõvi pea, mao saba ning kitse keha.

Quimera võib paljudele meenutada Venust, veel üht kassi, kes mõni aasta tagasi interneti vallutas. Venuse nägu oli pooleldi must rohelise silmaga ning pooleldi oranž sinise silmaga ehk peaaegu Quimera vastand. Venusest rääkides ütles genealoog Virginia Papaioannou, et tema puhul ei pruugi tegu olla kimäärkassiga, vaid väga tähelepanuväärse kolmevärvilise ehk calico-mustriga kassiga ning sama võib kehtida ka Quimera puhul.

Kimäär või mitte, on Quimera kahtlemata kaunis ja unikaalne kass, kes ei lase värskel internetikuulsuse staatusel end mõjutada ja elab jätkuvalt mõnusat kassielu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles