Turisti kohvi joonud ahv sai üledoosi ning oli pool päeva teadvuseta

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: คนรักลิงหัวใจแกร่ง / Facebook

Üks janu all kannatav makaak kukkus pealtnägijate ehmatuseks kokku pärast seda, kui ta ühe Bangkoki turisti mootorrattalt kohvitopsi napsas ning joogi kiirelt kurku kallas. 

Noor jaava makaak sai kurva õppetunni, et varastamine ei ole viisakas — pea koheselt pärast kohvi joomist hüppas ta mootorrattalt maha ning kaotas siis kofeiini üledoosi tõttu teadvuse. Läheduses olnud turistid teavitasid kiirelt kohalikke võime ning makaaki abistama saadetud veterinaarid turgutasid loomakest süsinik-soolahusega seni, kuni ta kümme tundi hiljem taas teadvusele tuli.

Juhtunu tõi esimesena avalikkuse ette üks Tai Facebooki kommuun ning selle kasutajad arvasid, et ahv, kelle vanuseks on umbes kuus kuud, nägi inimesi kohvi joomas ning otsustas neid lihtsalt matkida. Kui veterinaarid olid kindlaks teinud, et väikese makaagiga oli kõik korras, viidi ta taas oma karja juurde. Kohalikud võimud palkasid ka talitaja, kelle tööks on ahvide heaolu tagada ning inimestele südamele panna, et nad oma toitu ja jooke loomade läheduses järelvalveta ei jätaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles