Kas Eesti peaks õppust võtma? Itaalia keelustas loomatsirkused täielikult

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Brendan Smialowski / AFP / Scanpix

Itaalia loomade õiguste eest seisjad saavutasid suure võidu — kolmapäeval otsustas riigi parlament, et järgmise aasta jooksul keelustatakse täielikult loomade kasutamine tsirkustes.  

Itaalia on tsirkuseriik — umbes sajas trupis esineb üle 2000 looma ning seetõttu peetakse parlamendi otsust üheks mõjukaimaks võiduks tsirkuseloomade heaolu eest seismise kampaanias. «Me aplodeerime Itaaliale ning loodame, et riigid nagu USA ja Suurbritannia võtavad samuti eeskuju, et loomade piinad lõpetada,» sõnas organisatsiooni Animal Defenders International president Jan Creamer. «Nädalast nädalasse ühest kohast teise reisisimine ning väikesed kokkupandavad puurid ei võimalda tsirkustel loomade heaolu eest hoolt kanda.» 

Itaaliast saab 41. riik, mis tsirkuseloomad keelustab. Viimased sarnased uudised tulid oktoobri lõpust, mil India keelustas tsirkuses metsloomade kasutamise. Ka Eestis võeti hiljuti vastu loomatsirkuste eelnõu, ent see kehtib vaid metsloomadele. "Riigikogu otsust võib pidada suureks just seetõttu, et see puudutab tulevikus väga paljude loomade elu," selgitas Loomuse juhataja Kadri Taperson pärast eelnõu vastu võtmist välja antud pressiteates. Ta kinnitas ka, et meie loomakaitsjad jätkavad tööd ka selle nimel, et Eesti keelustaks kõikide loomade kasutamise tsirkuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles