Karpi magama läinud kass saatis end kogemata tuhandekilomeetrisele reisile

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass karbis. Foto on illustratiivne.
Kass karbis. Foto on illustratiivne. Foto: Matt Rourke / AP / Scanpix

Kassidel on armas komme pugeda kõikvõimalikesse karpidesse ning tihti armastavad nad pakendeid rohkemgi kui nende sisu. See tegu oleks võinud aga saatuslikuks saada kiisule, kes läks märkamatult peitu postisaadetiseks mõeldud karpi, mille omanik seejärel sulges ning kulleri kätte andis.

Loo keskmes olev kass elab koos perenaisega Itaalia «saapakannas» Lecces. Eelmisel nädalal leidis kass korterist lahtise kasti ning teadmata, et mitte iga karp ei ole kassidele mõeldud, puges sinna sisse ja jäi õndsasse unne. Alates sellest hetkest läksid asjad aga valesti — kassi omanik, kes oma neljajalgset sõpra kastis ei näinud, teipis selle kinni ning andis kullerile. Õnnetuseks ei olnud tegu aga lühimaasaadetisega ning kass asus peaaegu tuhandekilomeetrisele reisile Põhja-Itaalias asuvasse Vicenzasse.

Foto: Google Maps / Ekraanitõmmis

Neli päeva veetis kass kinnises kastis läbi Itaalia reisides, ent õnneks ei saanud sellest tema kirst. Kui saadetis oli jõudnud Vicenza sorteerimiskeskusesse, märkasid sealsed töötajad, et üks karp liigub ning otsustasid selle avada. Karbist sööstis välja kass, kes oli imekombel reisi üle elanud, ent kannatas veepuuduse käes. Postitöötajad leidsid karbilt ka kassi perenaise andmed ning võtsid temaga ühendust.

Vicenza postitöötajate ühenduse esindaja kinnitas intsidenti ning sõnas, et kass oli reisist väsinud, ent muidu terve. Looma omanik oli terve aja jooksul olnud ahastuse äärel, sest tema kass oli jäljetult kadunud. Kohe kui naine juhtunust teada sai, võttis ta ette pika reisi põhja, et lemmik koju tagasi tuua. Õnneks lõppes selle kassi lugu hästi, ent arvatavasti on tema soov karpides magada nüüdseks läinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles