Päevakäpp: kolmekäpaline kiisu ja tema pisike poeg vajavad hädasti hoiukodu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Kasside Turvakodu / Facebook

MTÜ Kasside Turvakodu kirjakasti potsatas südantlõhestav kiri Narvast, kust leiti kolmekäpaline emakiisu ning tema paarikuune laps. Kiri hüljatud kiisudest räägib enda eest ning on selge, et ilma heade inimeste abita õnnetud nurrikud kaua vastu ei pea.

«Tere, kallis Kasside Turvakodu!

Kirjutan Teile Narvast. Muidugi ma saan aru, et praegu on väga palju abivajajaid, aga proovin siiski abi paluda.

Asi on selles, et ühe Narva garaaziühistu juurde tuli paar nädalat tagasi kassiema koos kassipojaga. Kohalikud mehed, kes annavad neile süüa ja hoolitsevad nende eest, ei saa täpselt öelda, kas nad on tõesti sugulased või ei, sest kassipoeg on väga sõbralik, aga ema on arglik, kuid ilmusid nad sinna ühel ajal. Ema usaldab ainult meest, kes annab talle süüa. Teisi inimesi ta kardab. Ka seal elavad veel kassid, kes ei lase teda ligi, ta ei saa süüa ega ka magada teistele kassidele tehtud varjualuses. Nagu ma sain aru ta magab põõsa all.

Aga suur probleem on selles, et kassil puudub vasak esikäpp. Millises seisundis käpp on, ei saa ma täpselt öelda, sest ta kardab mind ja mul on vaid üks foto, kus ta on näoga minu poole. Kassipoeg on umbes 2-kuune poiss. Kiisupoiss on sõbralik, puhas, ei tahaks, et ta haigeks jääks. Ajutiselt ta elab ühe mehe garaaziboksis. Päeval mees natuke soojustab boksi, aga öösel kassipoeg istub külmas boksis. Ei tea, kui kaua mees teda seal boksis hoiab....

Ma väga loodan, et Te saaksite nad oma tiiva alla võtta. Palun, aidake neid!»

Sellised abipalved võtavad hingetuks. Õues läheb aina külmemaks ning sellistes tingimustes ei pea kumbki neist kaua vastu. Iga öö on eelmisest külmem ning päevased temperatuuridki ei tõuse väga kõrgele. Iga öö veedab kassiemme lageda taeva all. Turvakodu tahab kogu südamest kiisusid aidata, kuid neil ei ole mitte ühtegi vaba hoiukodu.

Siinkohal palume teie abi:

Kui Sinul või Sinu lähedasel on võimalust pakkuda hoiukodu, siis palun võta ühendust aadressil info@kassideturvakodu.ee ning koos saame kiisud koju aidata. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles