Reoveehoidlast päästeti surmasuus saarmapoeg

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: BBC Suffolk / Facebook

Inglismaal Suffolkis kukkus heitveemahutisse väike saarmas, kes ei oleks sealt omal jõul enam eluga pääsenud. Üks kullipilguga töötaja nägi aga loomakest ning õngitses ta kiirelt välja. 

Väike, vaid veidi üle 1,2 kilo kaaluv saarmas oli kanalisatsioonijäätmetega kaetud ning ilmutas vaevu elumärke, kui Kuningliku Loomade Julma Kohtlemise Ennetamise Seltsi ehk RSPCA päästjad kohale jõudsid.

Saarmapoeg viidi kiirelt RSPCA haiglasse ning vabatahtlike sõnul ei olnud ta surmast kaugel. «Ma olin kindel, et ta sureb enne, kui me päästekeskusesse jõuame,» rääkis Naemi Kilbey, üks päästjatest. «See oli tõeline vedamine, et teda märgati. Tema ema ei olnud aga kuskil näha.»

Saarmapoeg taastub ikka veel oma vigastustest, ent Kilbey sõnul oli ta juba samal päeval palju energilisem ning üritas loomaarstide sõrmi närida. Päästekeskuse juhataja Alison Charles ütles, et saarmakutsika paranemine on juba praegu paljutõotav, ent väikeste saarmate heaolu sõltub tugevalt nende ema lähedusest ning seega on rehabiliteerimine keeruline protsess. Charles loodab aga, et praegu veel nimeta saarmas saab umbes aasta pärast loodusesse tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles