Mees avastas oma tagaaiast heki peal päikest võtva hiidsisaliku

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: John Welsh / AP / Scanpix

California politsei sai kolmapäeval ebatavalise väljakutse ühelt Riverside'i elanikult, kes kurtis, et tema tagaaias pikutab Komodo varaan.

Kui korrakaitsjad aga kohale jõudsid, tuli välja, et tegu oli Komodo sõsarliigi krokodillvaraaniga. Need roomajad elavad looduslikult Uus-Guineas, mis on Ameerika maismaast väga kaugel ning tõenäoliselt on tegu kellegi põgenenud lemmikloomaga. Uus-Guineas peetakse neid üheks kardetumaks kiskjaks ning krokodillvaraanid kuuluvad ka maailma pikimate sisalike hulka, kasvades pea 2.5-meetriseks.

«Krokodillvaraane üldiselt lemmikloomadena ei peeta,» rääkis Riverside'i roomajaekspert Kim McWhorter. «Nad vajavad spetsiaalset hoolitsust ja elupaika, sest kasvavad suureks. Tema omanikul peaks olema toasuurune puur, kus looma pidada.» Varaani leidnud J. Craig Williamsi sõnul on võimalik, et külaline veetis nende aias mitu päeva — perekonna kaks koera haukusid juba varem millegi nähtamatu peale, ent alles kolmapäeval tuli välja, mis end põõsastes peitis.

Ebatavaline külaline on nüüd Riverside'i maakonna loomakaitsjate hoole all ning kui tema omanik välja ei ilmu, saadetakse varaan eksootiliste loomade varjupaika, kus tema eest hoolitsetakse. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles