Galerii: Indoneesiasse saabunud hiidpandad tegid meediadebüüdi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiidpanda Cai Tao ei lasknud pilte klõpsivatel fotograafidel end häirida — mõmmik veetis suurema osa oma esimesest avalikust etteastes magades ning tõusis vaid selleks, et bambusega maiustada.

Cai Tao ning tema kaaslane, oluliselt aktiivsem Hu Chun, saabusid Hiinast septembri lõpus Indoneesia pealinnast Jakartast umbes kahe tunni kaugusel asuva Bogori loomaaeda. Seitsmeaastased pandad jäävad praeguse seisuga Indoneesiasse kümneks aastaks eesmärgiga hiidpandade populatsiooni kasvatada. 

Cai Tao ja Hu Chuni uueks koduks saab 4800 ruutmeetri suurune pandapark, mis asub merepinnast 1700 meetri kõrgusel sarnaselt nende kodulinnaga Hiinas. Pandade elupaik, mis läks maksma 60 miljardit ruupiat ehk umbes 3.8 miljonit eurot, näeb välja nagu klassikaline Hiina tempel. Karude kasutuses on lift, magamisala, meditsiinilised rajatised ning sise- ja välisalad mängimiseks.

Hiidpandasid on looduses vähem kui 1900. Indoneesiast saab kuueteistkümnes riik, mis neid loomi võõrustab ning kasvatab. Kõik pandapojad, kelle Hu Chun sünnitab, antakse üle Hiinale. Pandade kinkimine ja laenamine, mida tuntakse ka pandadiplomaatia nime all, sümboliseerib Pekingi häid suhteid riigiga, kuhu mõmmikud saadetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles