Päevakäpp: Trinity ja Nora vajavad väga kiirelt pesapaika

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost / MTÜ Kasside Turvakodu / Facebook

On tavaline esmaspäev ning Trinity ja Nora on veetnud oma päeva lemmikpesas tukkudes kui nad kuulevad, et perenaine saabub koju. Kiisud jooksevad rõõmsalt vastu lootuses maitsvat konservi nosima hakata, kuid seekord ootab perenaine neid transpordipuuridega.

Kiisud pannakse puuri ning algab lõputuna näiv sõit, mis lõppeb Turvakodus. 

Segadus.

Šokk ja ängistus.

Hirm homse ees.

Soov, et see kõik juba lõppeks.

Just nii tunnevad pisikesed Trinity ja Nora, kes kaks päeva tagasi Turvakodusse hüljati. Nad soovivad, et Turvakodu magamispesa vahetuks tagasi nende lemmikpesa vastu, nad tahavad taas oma päriskodus aknalaual päikesekiirtes tududa ning kodus oma lemmikmänguhiirt taga ajada. Üle kõige soovivad nad aga, et need paikäed, mis neid pikki aastaid paitasid, poleks neid mitte kunagi hüljanud.

Pikkade tegevusaastate jooksul on Turvakodu vabatahtlikud enda arvates näinud kõike, kuid kahjuks peavad nad siiani liigagi tihti üllatuma. Trinityl ja Noral oli päriskodu, lausa 10 aastat, kuid järsku kadus kodu igaveseks. Trinity ja Nora soovisid kas või pisikestki põhjendust, miks nii läks, kuid vastuseks kõlas vaid lühike: «Ma lihtsalt ei taha enam kasse pidada.»

Nüüd on Trinity ja Nora Turvakodus ning nad on rohkem kui hirmul. Kassikesed ei ole juba kaks päeva sentimeetritki liikunud, nende liivakast püsib puutumatuna ning süüakse vaid siis, kui inimene seda neile oma sõrme pealt annab. See on tõeline šokk ja ängistus, mida oma kodus elanud kassid nüüd tundma peavad! Kahjuks on kodukasside jaoks Turvakodusse tulek ääretult stressirohke ning kuna kassikesed ei ole juba mitu päeva söögiisu ega elurõõmu näidanud, siis on vabatahtlikud sügavas mures. Mis saab siis, kui kiisud langevad nii sügavasse stressi, et nad raskelt haigestuvad?

Trinity ja Nora elurõõm tuleb taastada! Me teame, et kahele juba vanemas eas kassile on ääretult raske uut päriskodu leida, kuid ehk on meie sõprade hulgas vähemalt üks suure südamega inimene, kes kiisukestesse taas elurõõmu süstiks.

Kui Sina saad pisikestele pakkuda päriskodu või ajutist hoiukodu, siis kirjuta meile esimesel võimalusel aadressile info@kassideturvakodu.ee

UUE PESA LEIDMISEGA ON VÄGA KIIRE!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles