Galerii: need on Euroopa Keskkonnaagentuuri fotokonkursi parimad loomafotod

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mida sümboliseerib loodus sinu jaoks? Just sellise küsimuse püstitas Euroopa Keskkonnaagentuur fotokonkursi NATURE@work raames. 

Loodus pakub meile paljut kasulikku — värske õhk, puhas vesi, toit ja puit, kui nimetada tuntumaid. Samas jäävad paljud looduse head tahud meile igapäevaselt märkamata. Puud ja pargid aitavad linnades põudade ajal vähendada õhtemperatuuri ning pakuvad inimestele ja loomadele varjupaika. Kaunid looduslikud mustrid on meile inspiratsiooniallikaks nii kunstis, muusikas kui ka näiteks arhitektuuris. NATURE@work konkursi eesmärgiks oligi näidata, kui paljudel viisidel loodus meid abistab ning osalejad said oma pilte laadida kolme kategooriasse: NATUREprovides, NATUREprotects ja NATUREinspires ehk loodus pakub, loodus kaitseb ja loodus inspireerib. 

50 finalisti hindas žürii, kuhu kuulusid looduseksperdid üle terve Euroopa. Žürii valis võitjad välja kolmes peakategoorias ning eraldi toodi välja ka noored fotograafid. Lisaks žüriiauhindadele toimus eraldi ka publikuhääletus ning Tallinnas Eesti eesistumisega seotud konverentsi «Looduspõhised lahendused» osalejad valisid samuti välja oma lemmikfoto.

Kõiki auhindadega pärjatud võistlustöid saab näha SIIN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles