Galerii: ninasarvikud lendavad uude koju

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

World Wildlife Fundi ehk WWFi värskeim operatsioon tagab uue kodupaiga ohustatud must-ninasarvikutele. Loodetavasti tunnevad nad end õige pea koduselt ning paljunevad jõudsalt.

14 must- ehk teravmokk-ninasarvikut, kes püüti kinni KwaZulu-Natali looduspargi aladelt, transporditi uude kodukohta Lõuna-Aafrika põhjaosas. Täpne asukoht hoitakse aga saladuses, kuna must-ninasarvikud on väljasuremisohus.

WWF on tegutsenud liigi päästmise nimel aastast 2003 ning projekt on seni näidanud parajat edu - paljud ümberkolitud ninasarvikupopulatsioonid on jõudsalt paljunenud. Hetkel on Lõuna-Aafrikas selle projekti raames erinevates kohtades elamas umbes 200 ninasarvikut, mis on vaid 10 protsenti terve riigi populatsioonist.

Tänu inimeste südametule jahile on teravmokk-ninasarvikud olnud ohus juba möödunud sajandi keskpaigast. Praegu arvatakse neid olevat alles jäänud 5200-5400 isendit, mis tähendab, et selle liigi seisukord on väga kriitiline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles