Päevakäpp: pontsakas Rõzik otsib kaisutajat

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Kasside Turvakodu / Facebook

Suure südamega vene prouadele on sageli kombeks nimetada punaseid või punase-valge kirjuid kiisusid Rõzikuks — nii ristiti ka see ponks poiss selle nimega.

Proua Irina nägi kassikest pikalt tänaval hulkumas ja esialgu ta lootis, et keegi ikka kuskil otsib mind või ehk lastakse teda lihtsalt jalutama. Kuid mida aeg edasi, seda enam tundus talle, et keegi kiisut kuskil siiski ei oota. Ilmad muutusid aina külmemaks ja külmemaks ning kass ilmus proua uksele aina lähemale. Kuigi kiisusi, kes vajavad abi, on proual kodus palju, avas ta oma koduukse tallegi.

Selge on see, et kõiki neid pole võimalik tal endale jätta, seega on praegune peatuspaik Rõziku hoiukoduks ning juba õige pea peaks ta leidma endale päriskodu. Vahepeal teeb see mind Rõzikut ärevaks, sest siiani pole tal ühtegi huvilistki olnud.

Tema hoiuperenaine ütleb, et Rõzik on üks eriline ja väga tark poiss, kellele meeldib väga öösiti kaisus magada. Eriti meeldib talle, kui teda võetakse selili sülle ja siis sügatakse kurgu alt — mmmmmmm, kui mõnus! Peale selle, et ta on imearmas, oskab ta ka avada igasugu erinevaid uksi ning ilmselt on see üks kombeid, mille ta oma eelmises kodus selgeks sai. Ehk avab Rõzik ukse ka Sinu südamesse?

Koju minekuks kõik vajalikud protseduurid on kiisu saanud ja kohver on peaaegu pakitud. Jääb vaid üle oodata, et keegi ta välja valiks.

Kirjuta Rõzikule info@kassideturvakodu.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles