Ilu ei anna häbeneda: tuukan nõuab turvakaamera tähelepanu endale

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost / TV TEM

Ühe Brasiilia telekanali turvakaamera lindistab päevast päeva kiirtee monotoonset liiklust, ent olukord muutus möödunud nädalavahetusel, kui üks värviline mööduja kaamerasilma lähemalt uudistada otsustas.

Brasiilia TV TEM jagas toredaid kaadreid kaunist oranži nokaga tuukanist, kes valis maandumiseks õige kõrghoone ega pannud paljuks kaamera ees poseerida. Kaameraoperaatorile ei jäänud linnu tähelepanupüüdlused märkamatuks ning vaatajate (ja terve interneti) rõõmuks sai lind välja teenitud keskplaani. Täht oli sündinud.

Tuukaneid leidub Brasiilia looduses suurel hulgal ning oma uhke noka abil armastavad nad süüa puuvilju, marju ja pähkleid. Metsikud tuukanid ei ole haruldane vaatepilt, ent üldjuhul nad kaamerasilmadele nii lähedale ei satu. Kõik hea peab aga ükskord lõppema ning graatsilise hüppega kadus lind kaadrist, jätkates oma teekonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles