Hiidpüüton proovis puurist kätte saada surmahirmus papagoid

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caters News Agency/Scanpix

Üks papagoi pääses surmasuust pärast seda, kui tema koju tulnud omanik avastas linnu puuri peal keerdus olnud mao.

Singapuri elanik Melvin Yap leidis pooleteisemeetrise mao oma kodust esmaspäeva varahommikul, ent säilitas külma närvi ning püüdis mao pulga ja kilekoti abil kinni, vahendab BBC. Yap ütles, et püüton on üle antud loomakaitsjatele ja tema papagoi Nikki pääses ühegi vigastuseta, ent on juhtunust traumeeritud. 

«Ma ärkasin kohutava karjumise peale,» rääkis Yap. «Mu koduabiline oli parajasti papagoi puuri puhastamas ning ei märganud, et madu oli tema ees. Mu abikaasa oli see, kes madu nägi ning karjuma hakkas. Nad olid paanikas.» Yap kiirustas koos oma kümneaastase tütrega mao juurde ning üheskoos ajasid nad pulga abil mao suurde kilekotti. Hiljem panid nad mao tühjana seisnud akvaariumisse, et loom kotis ei lämbuks ning kutsusid appi loomapäästjad, kes mao minema toimetasid.

Kohalik meedia vahendas juhtunut ning Yap sai singapurlastelt ülevoolavat vastukaja. Inimesed kiitsid tema julgust madu kilekotiga püüda, ent Yapi enda sõnul tahtis ta olukorra lihtsalt kontrolli alla saada. «Kui ma olin mao kinni püüdnud, sain ma aru, et tema kardab meid rohkem kui meie teda. Ta oli kaitserežiimil ning keerdus, et ennast kaitsta,» ütles Yap. Ta lisas ka, et tema pere polnud pärast mao vaatlemist enam hirmul, sest tegu on püütoniga ning neil puuduvad mürginäärmed. Yap, kes elab tihedalt metsastunud ala lähedal, on ka varem noori püütoneid näinud ning mees pani inimestele südamele, et me vastutame oma keskkonna eest ja loomade tapmine või vigastamine ei ole õige lahendus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles