Päevakäpp: raskete kogemustega Nirk on läbi teinud totaalse muutumise

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Kasside Turvakodu / Facebook

Nirk on üks neist kassidest, kes päästeti 2015. aastal Viimsi 50—pealisest kassikolooniast. Ta oli parasiitidest puretud, kasukas oli rohkem kui määrdunud ning nii nagu mitmeid teisigi, kimbutasid teda silmaprobleemid.

Nii kui Nirk turvakodu hoole alla saabus, läbis ta põhjalikud terviseprotseduurid. Ta sai vajalikud parasiiditõrjed, ta kiibistati ja kastreeriti ning seejärel tuli tegeleda kõige olulisemaga — Nirgi silmanägemisega. Nirk käis kordi ja kordi Eesti kõige parima silmaarsti dr. Lehtla juures Eesti Maaülikooli Loomakliinikus, kes tegi kõik selleks, et Nirgi silmad taas korda saaksid. Küll prooviti ühtmoodi ja siis teistmoodi. Tänu silmaarstile ei ole Nirgi silmad enam põletavalt valulikud, kuid kahjuks ei olnud võimalik Nirgi nägemist täielikult taastada. Õnneks ei häiri piiratud nägemine Nirki ennast karvavõrdki — tema tahab ikka paisid, teiste kassidega üheskoos päikeselaigus pikutada ning õrna mjäu saatel konservi nuruda. On vaid üks asi, mis Nirki kogu südamest häirib — ta ei ole juba kaks ja pool aastat omale päriskodu leidnud. Teised kiisud muudkui tulevad ja lähevad, kuid tema on endiselt kodutu.

Nirk on pidanud ühe pisikese kassi kohta liiga palju üle elama ning ta väärib hella kohtlemist oma päriskodus. Kas äkki oled Sina see, keda ta nii pikalt otsinud on?

Kirjuta Nirgile info@kassideturvakodu.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles