Tallinna loomaaia asukad peavad sel laupäeval taas kõrvitsapidu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Sel laupäeval kella 10-15 toimub Tallinna loomaaias suur kõrvitsapidu, kus serveeritakse loomadele kõrvitsaid tavapärasest erinevalt, mis omakorda rikastab nende igapäevaelu. Kõik sel päeval loomaaia loomadele antavad kõrvitsad on loomaaeda saadetud üle Eesti heade inimeste poolt.

Ka sel sügisel toimub kõrvitsakampaania, mille käigus saavad inimesed oma üleliigsed kõrvitsad loomaaia loomadele annetada. Kõrvitsad võib jätta loomaaia väravasse või tellida läbi loomaaia kodulehe DPD kuller, kes transpordi eest ise hoolt kannab.

Loomaaeda on jõudnud juba ligi 12 tonni kõrvitsaid ja suurimateks eraisikust annetajateks on Sirje Sepp ja perekond Kane Saaremaalt, kes saatsid loomaaeda kokku ligi kaks tonni kõrvitsaid. Aastast aastasse on suurenenud ka koolide ja lasteaedade osakaal — Illuka koolilt, Haiba lasteaialt, Põltsamaa lasteaialt Tõruke ja Tõstamaa lasteaialt saabus loomaaeda ohtralt sügisande.

Tallinna Loomaaed kutsub kõiki laupäeval toredale jalutuskäigule, kus saab näha, mida loomaaialoomad kõrvitsatega ette võtavad. Aedikute juures on loomaaiatöötajad, kes aitavad loomade käitumist lahti mõtestada. Kell 14 pakutakse elevandimaja ees tasuta maitsvat kõrvitsasuppi.

Kõrvitsapeo kava:

10.00 Jääkarumaailmas Friida ja Aron ning ilvesed Kullimäel

10.30 Jaapani makaagid

10.45 Lõvid

11.00 Väikese troopikamaja elanikud

11.30 Hüäänid

11.45 Prževalski hobused

12.00 Jakid, kängurud, faasanid

12.20 Kaamelid

12.30 Ameerika piisonid

12.40 Euroopa piisonid

13.10 Jääkaru Nora vanas karumajas

13.20 Amuuri tiiger Pootsman

13.30 Pesukarud

13.45 Muskusveised ja ninasarvikud õueaedikutes

14.00 Elevandimaja asukad (elevandid Fien ja Draay, kääbusjõehobud, surikaadid, närilised, kilpkonnad) siseruumides

14.20 Elevant Carl õueaedikus

14.45 Laste loomaaia asukad

Lisainfot kõrvitsakampaania kohta on võimalik leida SIIN

Loomaaias kehtivad nüüd ka talviselt soodsad piletihinnad. Kassad suletakse õhtul kell 17, kuid loomaaias võib jalutada veel kuni kella 19-ni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles