Imelised kaadrid: motovarjur lendab koos lindudega

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Motovarjuspordi maailmameister Horacio Llorens täitis hiljuti oma eluaegse unistuse lennata koos lindudega, kui tal õnnestus koos oma masinaga ühineda kuldnokaparvega.

Llorens valis oma lennu ajaks fenomeni, mida Taanis tuntakse kui «musta päikest» — igal sügisel tõusevad tuhanded kuldnokad päikeseloojangul ühe suure parvena taevasse ning moodustavad hüpnotiseerivaid mustreid. Mees pidi luba küsima Taani keskkonnaministeeriumilt ning kohale tuli ka ornitoloogide meeskond, kes tegi kindlaks, et lindude ohutust ei rikutud. 

Llorens ütles, et linnuks olemine on ta unistus ning seetõttu ta lendabki. «Tavaliselt saavad motovarjurid lennu ajal näha mõnd üksikut lindu, minu kogemus oli ainulaadne,» rääkis mees. «Ma ei tahtnud parve kuidagi häirida, vaid lihtsalt ühena nendest lennata. Ma arvan, et kui kuldnokad aru said, et ma pole kiskja, hakkasid nad koos minuga lendamist nautima.»

Vaata fotodelt ja videost, kuidas Llorensi lend kulges.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles