Haruldased kaadrid: luitekassi pojad maailma avastamas (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost / vimeo.com

Luitekassid on Aasia ja Aafrika kõrbetes elavad väikesed kaslased, kes on oma varjatud eluviisi tõttu seni neid uurivatele teadlastele võrdlemisi tabamatuks jäänud.

Liivavärvi karva ja suurte kõrvadega luitekassid tulevad urgudest üldjuhul välja vaid ööpimeduse varjus ning sulavad vaikselt kõndides neid ümbritseva kõrbega ühte. Nüüd aga juhtus grupp teadlaseid metsikuid kasse kaitsvast organisatsioonist Panthera peale Sahara kõrbes elavale luitekasside pesakonnale. Meeskonnal õnnestus kassipoegade triot filmida ning nad arvavad, et tegu on esimese noortest metsikutest luitekassidest filmitud videoga maailmas. 

Kassipojad paistsid kaamerate suhtes huvi tundvat ning üks kolmest kiisust julges ettevaatlikult isegi urust välja tulla, samal ajal, kui tema pesakaaslased kõrbetaimede kaitsvas varjus filmijaid uudistasid. Panthera meeskond nägi poegade läheduses ka täiskasvanud luitekassi ning tõenäoliselt on tegu poegade emaga. 

Sand Cat Kittens Spotted in the Wild for First Time from Panthera Cats on Vimeo.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles