Galerii: Suurbritannias sündis rekordarv rotveilerikutsikaid

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rotveiler Jessie kirjutati üle-eelmisel nädalal Suurbritannia koerteajalukku pärast seda, kui ta oli sünnitanud 15 kutsikat. Sellega platseerus ta teisele kohale — vaid dalmaatslane Miley on sünnitanud suurema pesakonna.

Jessie omanik Eleanor Usher eeldas, et nende pere saab viie kutsika võrra rikkamaks ning seetõttu oli ta üllatus piiritu, kui tema neljajalgne sõber kolm korda rohkem poegi sünnitas. Eleanori abikaasa Ian ehitas pesakonna jaoks uue kasti, kus Jessie neil silma peal saaks hoida ning kutsikad lähevad kahe kuu pärast müüki. Jessiest on saanud tõeliselt kaitsev ema ning ta ei lase kellelgi teisel oma poegi toita. Lisaks sellele on koer enda hoole alla võtnud perekonna kassi Mini. 

Eleanori sõnul sai Jessie sünnitusega suurepäraselt hakkama ning temal ja ta abikaasal polnud teha muud, kui kõrvalt vaadata.

«Me ei lasknud Jessiele teha ultraheli, sest see on väga kallis ning meile öeldi, et oodata on kuus kuni kaheksa kutsikat,» rääkis Eleanor. «Kui kuus oli sündinud, ütlesime me Jessiele, et aitab nüüd küll, aga kutsikaid tuli muudkui juurde.» Peale üheteistkümnendat kutsikat otsisid Usherid üles ka Suurbritannia rekordid ning leidsid, et kõige suuremas pesakonnas oli 18 ning järgmises 13 kutsikat. 15 järeltulijaga platseerub Jessie seega teisele kohale.

Pesakonna väikseim ja suurim kutsikas said nimedeks Daisy ja Walter, ent ülejäänud 13 peavad oma aega veel ootama, sest omanikud ei suuda neil vahet teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles